HAKAKOLA 1997
Mondsee – Rakousko

    
 Opět nás přivítalo Rakousko, tentokrát oblast Salzkammergut, tedy Solná komora, jezera.
 
  Odjíždíme osobními auty, ubytování ve statku ve vesničce St. Lorenz, v těsné blízkosti jezera Mondsee, asi 3 km od stajnojmenného lázeňského města.
19.jpg
    
 Účastníci zíjezdu:

2.    Ladislav Koubek
3.    Jaroslav Bláha
4.    Ivan Černý
5.    Pavel Petrák
6.    Jaroslav Hanuš
7.    Jirka Bobek
8.    Pepa Masnica
9.    Honza Klos
10.    Honza Klejna
11.    Vladimír Cetl
12.    Pepa Průša
13.    Ota Brixi
14.    Pepa Gotwald
15.    Petr Flossman
16.    Vladimír Vlach

Protože je nádherné počasí, vyrážíme ihned směr Attersee, v městečku Weissenbach vpravo nádherným údolím do Bad Ischlu. Ideálnější silnice pro cyklistiku snad neexistuje !

Z Bad Ischlu směr St, Wolfgang, městečka u stejnojmenného jezera. Opět se vracíme kolem jihovýchodního cípu jezera a pokračujeme do St. Gigenu a přes nevýrazné sedýlko Scharfling Hohe zpět do St. Lorenz. Ideálních 85 km.
Následující den za krásného počasí kolem jezera Atter See. Protože však nádhernou cyklistikou nejsme dostatečně nasyceni, odbočujeme opět do St Gilgenu, odtud k jezeru Fuschlsee. Od jezera musíme překonat prudké stoupání a pak nádherným superrychlým sjezdem do Thalgau a už po cyklistické stezce zpět k „našemu statku“. Opět musíme konstatovat: SUPER !
Ráno rychle naložit kola a cílem je horské středisko Berchtesgaden. Máme v úmyslu přejet po vyhlídkové silnici Rossfeld Strasse, kterou jsme ji projížděli v r. 1991.

Po překonání jsme se všichni shodli, že se jedná o nejtvrdší stoupání, které jsme na společných cestách zdolali. Velice prudké úseky (i nad 20 %), dlouhé úseky bez zatáček, zkrátka makačka. Odměnou však byly krásné rozhledy z vrcholové terasy do údolí na Salzburg, okolní hory se známý sídlem neblaze proslulého politika Kehlstein.

Po návratu zpět do údolí jsme se rozhodli zajet k jezeru Hintersee, které jsme navštívili také v r. 1991, a které na nás tehdy tak zapůsobilo.
Při návratu zpět nás troch zchladil déšt, ale nic nezkazil z krásně stráveného dne, navíc, když se opět vyjasnilo a někteří z nás se stavili v Salzburku, prošli se večerní město a tradičně vypili pivo v restauraci Biergarten pod hradem.
Další den opět krásně, vyrážíme směr Bad Ischl, Hallstadt. Tento kout této krajiny není možno vynechat !
Po prohlídce městečka odjezd směr Gosau a Gosausee. Odměnou za závěrečné stoupání k jezeru je opět velkolepý pohled na Dachstein a chladivý mok na terase restaurace.

Začíná však pršet, rychle do sedel a frčíme zpět. V Gosau má nepříjemný zážitek Honza Klos. Před náš peloton, který jel rychlostí minimálně 40 km/h vyběhl pes a Honza ho trefil. Po saltu a pádu na silnici však měl naštěstí jen pár odřenin !
Jedeme tedy dál, ale v dešti. Domů dorážíme durch, ale spokojení.

Poslední den už jen skupinka vyráží k Attersee, v městečku Steinbach vpravo přes Taferlhohe (nečekaně dlouhé a těžké stoupání) do Altmunsteru u Traunsee. Podél jezera na jih směr Bad Ischl, odtud zpět do Weisenbachu u Atter See a zpět ke statku. Hodně rychlých 110 km !

Kluci už čekají u aut, rychle balíme (Honza Klos zapomíná kalhoty), sedáme do aut, poslední pohledy na Drachenwand. Určitě tady nejsme naposledy !
19.jpg
19.jpg
20.jpg
20.jpg
21.jpg
21.jpg