HAKAKOLA 1994
Dolomity
1994_1.jpg
1994_1.jpg
1994_2.jpg
1994_2.jpg
1994_3.jpg
1994_3.jpg
1994_4.jpg
1994_4.jpg
Seznam_účastníků:               

-    Karel Havlík         
-    Ladislav Koubek
-    Jaroslav Bláha
-    Ivan Černý
-    Vladimír Cetl
-    Honza Troníček
-    Pavel Petrák
-    Filip Žampach
-    Milan Klejch
-    Jaroslav Hanuš
-    Luděk Mokroš
-    Martin Smetánka
-    Aleš Krpenský
-    Michal
Vzhledem ke stáří našeho tradičního dopravního prostředku v minulých letech, jsme byli nuceni zvolit dopravu osobními automobily a tak se v červnu 1994 vydala kolona čtyř vozidel směr Mnichov, Innsbruck, Brenner, Val Gardena, přes pasy Sella a Pordoi do místa přechodného ubytování, autocampu Col di Lana nad vesničkou Andraz v blízkosti Velké Dolomitské silnice ve stoupání na sedlo Falzarego.
Protože počasí bylo přímo ideální, po krátkém odpočinku jsme sedli na kola a vyrazili směrem na Passo Falzarego, dále sousední Passo Valparola a nádherným sjezdem do údolí Alta Badia (mrazí nás však v zádech při pomyšlení na fykt, že co jsme si sjeli také si budeme nuceni sami zase vyšlapat !). Ze známého střediska Corvara jsme vystoupali na Passo Campolungo a přímo padali do Arabby. Odtud to již byl skok do campu.
Druhý den jsme vyrazili dlouhým sjezdem do Caprile a k jezeru Lago di Alleghe, které je položeno přímo pod stěnami známé M. Civetty. Odtud skutečně tvrdým stoupáním do Selvy di Cadore a dále na Passo Giau. To už ale bylo pořádné vedro a výjezd na vrchol byl skutečně na morál. Čekal nás však sjezd ke Cortině dAmpezzo a výjezd na Falzarego od severu. Sjezd do campingu pak byl jako za odměnu ! Krásná silnice, rychlé zatáčky, zkrátka paráda !
Další den však čeká Cortina dAmpezzo, stoupání na Passo Tre Croci a dále k jezeru Misurina. Odtud vede kvalitní silnička až do výšky 2.300 m k chatě Auronzo na úpatí známého seskupení Tre Cime di Lavaredo. S vypětím veškerého úsilí jsme překonali i nejstrmější úseky a malými obavami o účinnosti brzd na našich kolech jsme se vrátili zpět na Misurinu a domů přes Cortinu jsme se vrátili objetím celé skupiny de  Cristallo.
Další den přes Arabbu nekonečnými serpentinami na Passo Pordoi a ještě nekonečnějším sjezdem do Canazei. Odtud nás čeká stoupání na Passo Fedaia pod ledovci na severní straně Marmolady. Sjezd do Caprile byl superrychlý, v jednom úseku s atakováním hranice rychlosti 100 km/h !
Z Caprile do campu nás pak čeká pouze překonat převýšení 550 m a jsme doma.
Závěrečná etapa vede kolem Lago di Aleghe stále na jich až do města Agordo, odtud dlouhým stoupáním na Passo Duran, sjezdem přes kouzelné vesničky a stoupáním na Passo Staulanza a přes Selvu di Cadore do campu, což byly poslední cyklistické kilometry v Dolomitech.
Protože krásné počasí stále trvalo, na zpáteční cestě jsme vyšlapali z jižní strany Grossglockner Hochalpenstrasse včetně výjezdu na Franz Josef Hohe. Vystoupání k tunelu Hochtor v krásném počasí pak bylo odměnou všem účastníkům vydařené akce.