2. Zahraniční zájezd Hakakola 1992
 Salzkammergu






Ú
častníci zájezdu:

1.    Karel Havlík
2.    Ladislav Koubek
3.    Ivan Černý
4.    Jindřich Juriga
5.    Pavel Petrák
6.    Arnošt Hlaváček
7.    Honza Troníček
8.    Láďa Cetl
9.    Milan Klejch
10.   Roman Braslavec
11.   Eva Havlíková
12.   Míla Petráková
13.   Jarmila Braslavcová
14.   Eva Hlaváčková
15.   Soňa Kudrnáčová


Západ slunce


2.jpg
2.jpg
3.jpg
3.jpg
4.jpg
4.jpg


Po úspěchu v r. 1991 odjezd opět spacím busem Jirky Stuchlého, první noc na odpočívadle u jezera Traunsee poblíž města Gmunden. Ráno za krásného počasí přes sedýlko Taferlhohe krásným rychlým sjezdem k Attersee, odtud silnicí, vedoucí pěkným kaňonem směr Bad Ischl. Po krátké prohlídce centra lázeňského města směr Hallstatt. V městečku Bad Goisern však stále po hlavní silnici na Potchen Hohe a sjezd do Bad Aussee. Zde vpravo do Obertaunu a již kolem jezera do nádherného Hallstattu. Do cíle etapy – Gosausee – již zbývá urazit asi 20 km a překonat výškový rozdíl 450 m.  Od hráze jezera nás působivě uvítal ledem ověnčený Dachstein. Máme před sebou jednu z nejznámějších scenériií a musíme uznat, že pohlednice skutečně nelžou.
Po krátkém odpočinku skupinka ještě neunavených cyklistů vyrazila pěšky směr Gosaukamm, kde strávila noc pod širým nebem těsně pod vrcholem Donner Kogelu.
Po zdolání vrcholu v časných ranních hodinách stačí seběhnout více než 1000 výškových metrů a rychle do sedel. Čeká nás překonání pasu Gschutt a přes Abtenau a Filzmoos dojet do Ramsau na jižní straně horské skupiny Dachstein.
Místo pro přenocování bylo vybráno přímo pod jižní stěnou Dachsteinu.
Ráno, na rozdíl od předchozích dnů, bylo mokro, ale zase ne tak zle, abychom nemohli sednout na kola a odjet do Ramsau, sjezdem do Schladmingu a podél řeky Enns do Grobmingu, odkud vede horská silnice na horu Stoderzirken (slušná fuška !).
Po noci u řeky pak kaňonem kolem fantastické přehrady Salza Stauusee do Bad Mitterndorf a odtud nádherným stoupáním na Tauplitz Alm.
Sjezd zpět do údolí byly poslední cyklistické kilometry zájezdu.


1992
2.jpg
2.jpg
3.jpg
3.jpg
4.jpg
4.jpg